Cara Memulakan Perniagaan Online-spflys.com

3 Cara Memulakan Perniagaan Online Terkini

Tahukah anda, sekarang ramai usahawan mula mencari cara memulakan perniagaan secara online ,kerana di sebabkan berlakunya Pandemik COVID 19 menyebabkan ramai orang belajar cara membeli secara online.

Ramai yang ingat memulakan perniagaan secara online sangat rumit dan perlukan bajet kewangan yang besar. Sebenarnya, jika anda tahu caranya pasti sangat mudah dan menjimatkan.

Kali ini artikel kami ingin kongsikan cara memulakan perniagaan online dengan mudah dan tidak memerlukan bajet kewangan yang tinggi.

Antara Cara Memulakan Perniagaan Online adalah:

1) Belajar membeli secara online.

– Ramai yang tidak ambil peduli berkaitan cara ini sebenarnya, nampak simple tetapi sebenarnya ramai yang tidak pernah tahu membeli secara online menyebabkan mereka takut untuk memulakan perniagaan secara online.

– Kita perlu perhatikan bagaimana proses bermula dari pembelian di platform pemasaran online atau tempahan menggunakan perkhidmatan secara online dan akhirnya sampai produk kepada kita sendiri.

Jika anda ingin cuba membuat pembelian untuk produk, anda boleh cuba membeli produk di shopee atau lazada. Lihat bagaimana cara anda membuat pembayaran secara automatik menggunakan pembayaran secara online.

– Jika anda sudah faham cara dan proses pembelian produk atau menggunakan perkidmatan secara online barulah kita boleh pergi kepada langkah seterusnya.

2) Pemilihan Platform Pemasaran Online

– Langkah seterusnya jika anda ingin memulakan perniagaan online, perkara yang sangat penting anda perlu ada adalah perlu ada platform pemasaran online yang berkesan.

Perkara ini sangat ditekankan kerana kebanyakkan orang yang ingin memulakan perniagaan secara online perlu menggunakan semua channel pemasaran online sebagai contoh menggunakan platform media social seperti facebook, Instagram, linkedin, twitter , website dan sebagainya.

Platform sangat diperlukan jika anda betul-betul serius untuk menjual menggunakan platform online adalah anda perlu ada website perniagaan. Website perniagaan ini penting bagi meningkatkan keyakinan pelanggan untuk membeli produk atau menggunakan perkhidmatan yang disediakan secara online.

Jika ingin difikirkan harga untuk membina laman web ecommerce dan mesra carian google ini boleh mencecah RM 2,000 dan ke atas.

Jika anda usahawan baru berniaga secara online, mungkin membina laman web lengkap dengan sistem pembayaran itu mungkin bakal menjadi halangan buat anda.

Oleh itu, di sini kami cadangkan lagi satu platform yang boleh membantu anda mempunyai mini website yang mudah dikendalikan dan murah untuk permulaan anda berniaga secara online dalam membina jenama anda secara online.

Kami cadangkan anda menggunakan sistem mini website SPFLYS.COM. Sistem ini sangat mudah digunakan dan anda boleh mempunyai mini website semudah 1,2,3,4 langkah sahaja anda boleh promosikan produk atau perkhidmatan anda melalui online.

Anda boleh daftar percuma sahaja jika anda ingin cuba menggunakan sistem mini website ini. Kami cadangkan anda dapatkan pakej “upgrade” kerana ianya akan banyak membantu anda dalam meningkatkan jualan menggunakan mini web ini.

Harga untuk pakej mini website ini pun tidaklah semahal yang disangka hanya bawah rm 50 sahaja sebulan, anda sudah boleh mempunyai mini website yang canggih.

Maklumat lanjut sila layari SPFLYS.COM

Untuk melihat bagaimana untuk menggunakan sistem ini dengan mudah. Sila lihat video di bawah:

3) Jana pelawat Ke Platform

– Selepas anda sudah mempunyai platform seperti website atau mini website, tiba masanya anda sebarkan website anda atau mini website anda di semua channel pemasaran online yang lain seperti Instagram, Facebook, Twitter, Linkedin anda masukkan link website atau mini website anda di platform media social agar memudahkan mereka menerima maklumat mengenai bisnes anda di situ.

Itu sahaja perkongsian untuk kali ini, semoga cara memulakan perniagaan online ini bakal membuka jalan anda dalam mempromosikan produk atau perkhidmatan anda secara online.

Kami akan kongsikan lebih banyak lagi maklumat menerusi blog ini. Pastikan sentiasa bersama kami pada perkongsian yang akan datang.

(Visited 21 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top